Texels Kookboek - Gegrilde gevulde tomaten

Dit is een vegetarisch gerecht.

Ingrediënten
4 grote vleestomaten 4 el broodkruimels 1 el italiaanse kruiden 4 el geraspte belegen kaas
2 el fijngeraspte peterselie 1 el olijfolie

Hulpmiddelen
mesje snijplank lepel ovenschaal oven

Voorbereiding

In plaats van broodkruimels kan je ook paneermeel gebruiken.

Snijd van de onderkant van de tomaat een dun kapje. Snijd ook het kapje van de bovenkant van de tomaat en hol daarna de tomaten uit met de lepel.

Meng de Italiaanse kruiden met de broodkruimels.

Bereiding

Roer de kaas, samen met de helft van de gemengde broodkruim en de peterselie door elkaar. Voeg tijdens het roeren een klein beetje olijfolie toe en vul de tomaten met dit mengsel.
Strooi over de gevulde tomaten een laagje broodkruim. Bedruppel deze laag met een beetje olijfolie.
Zet de tomaten in een vuurvaste schaal en zet deze schaal onder de grill in de oven.
Zodra de broodkruim lichtbruin en knapperig is, kan het gerecht geserveerd worden.

Serveertip

Soort gerecht: voorgerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd: circa 20 minuten
Wijntip: Witte Côtes de Provence, witte Costìeres de Nîmes, Chardonnay, Chenin Blanc.

Eet smakelijk !!